Panierka KFC

Przepis na panierkę do kurczaków KFC był do tej pory pilnie strzeżoną tajemnicą. Aż trudno uwierzyć, siostrzeniec Colonela Sandersa - Joe Ledingtonem, po prostu pokazał album z zanotowanym przepisem reporterowi „Chicago Tribune”. "To jest 11 ziół i przypraw, które miały być tak bardzo utrzymywane w sekrecie" - wyznał siostrzeniec Colonela Sandersa w rozmowie z dziennikarzem "Chicago Tribune" i pokazał odręcznie spisany przepis! Oto cały sekret kurczaków KFC! 
Zrobiłam, upiekłam skrzydełka i mówię wam palce lizać. Idealny, jak w restauracji. Źródło

kfc,panierka,kurczak,obiad,drob,bernika,kulinarny pamietnik,fastfood


Panierka KFC
  • 2 szklanki białej mąki
  • 2/3 łyżki soli
  • 1/2 łyżki tymianku
  • 3 i 1/2 łyżki bazylii
  • 1/3 łyżki oregano
  • 1 łyżka soli selerowej (niekoniecznie bo ciężko dostać)
  • 1 łyżka czarnego pieprzu
  • 1 łyżka sproszkowanej musztardy (to też można pominąć)
  • 4 łyżki papryki
  • 2 łyżki soli czosnkowej
  • 1 łyżka mielonego imbiru
  • 3 łyżki białego pieprzu

*zdjęcie z Twitter Chicago Tribune 

W misce wymieszać mąkę z ziołami i przyprawami. Wsypać do słoika i przechowywać szczelnie zamkniętą. Użyć do panierowania kawałków kurczaka.

kfc,panierka,kurczak,obiad,drob,bernika,kulinarny pamietnik,fastfood

kfc,panierka,kurczak,obiad,drob,bernika,kulinarny pamietnik,fastfood

1 komentarz:

  1. Skąd ludzie mają tyle pomysłów podziwiam ich naprawdę.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger