Pasta kanapkowa z szynki i serka

Trochę jestem już z moim mężem a właśnie się dowiedziałam że on lubi jajeczne pasty kanapkowe. Ostatnio zrobiłam dla siebie pastę z szynki, z ogórkami konserwowymi, serkiem śmietankowym i twarogiem wędzonym, po czym mi ją całą zjadł, a na końcu się spytał “czemu do tej pory nie robiłam takich past?”. Dlatego w tym tygodniu te pastę robiłam już dwa razy i wychodzi na to, że będę ją robiła częściej, bo szybko znika. I wam ją polecam. Jest pyszna, a smak szynki i jajek podkręca wędzony twaróg. 

pasta, pasta kanapkowa, sniadanie, chleb, szynka, ser, bernika, kulinarny pamietnik

Pasta kanapkowa z szynki i serka

  • 3 jajka
  • 100 g szynki gotowanej lub konserwowej
  • 1 cebula dymka
  • 4-5 ogórków konserwowych ok 120 g
  • 150 g serka kremowego
  • 50 g twarogu wędzonego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki soli do smaku
  • 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego

  

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek, drobno posiekać. Cebulę, szynkę i ogórki drobno posiekać. Do miski włożyć posiekaną cebulę, szynkę, ogórki, jajka, dodać serek śmietankowy, ser wędzony, musztardę, sól, pieprz i wszystko razem zmiksować lub dokładnie wymieszać. Można dodać posiekaną natkę pietruszki lub koperek. Włożyć do lodówki. Niech się trochę schłodzi przed podaniem do chleba. 

pasta, pasta kanapkowa, sniadanie, chleb, szynka, ser, bernika, kulinarny pamietnik

pasta, pasta kanapkowa, sniadanie, chleb, szynka, ser, bernika, kulinarny pamietnik



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger