Surówka z kiszonej kapusty z majonezem
Prosta i pyszna surówka obiadowa z kiszonej kapusty. Niby nic odkrywczego, ale dodanie majonezu do niej powoduje, że smak jest całkowicie inny, a surówka jest bardziej kremowa i delikatniejsza. I nie bójcie się połączenia kiszonki z majonezem, to nic strasznego, to zdecydowanie lepszy smak.
Surówka z kiszonej kapusty z majonezem
- 1/2 kg kapusty kiszonej (u mnie domowa)
- 1 marchewka
- 2 ogórki kiszone
- 1 czerwona cebula
- natka pietruszki
- 2 łyżki majonezu
- sól
- świeżo mielony pieprz
- cukier
Kapustę odcisnąć z soku i drobno pokroić. Włożyć do miski. Warzywa obrać. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę, pietruszkę posiekać. Wszystko warzywa dodać do kapusty, wymieszać. Dodać majonez, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Ponownie całość dokładnie wymieszać.
Prosto, smacznie, pysznie. Uwielbiam kapustę kiszoną.
OdpowiedzUsuńPolecam, warto zima przygotować bo jest pełna witamin. Pozdrawiam.
Usuń