Cynamonowe pączki z serka homogenizowanego
Już w ten czwartek czeka nas tłustoczwartkowe obżarstwo, jak co roku zresztą... proponuję kolejne małe pączusie tym razem obtoczone w cukrze cynamonowym. Są niezwykle szybkie, pyszne i delikatne. Wystarczy pudełko serka homogenizowanego i słodkości trafia na stół. Przepis z Wypiecz wymaluj.
Cynamonowe pączki z serka homogenizowanego
- 300 g serka homogenizowanego waniliowego
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- łyżeczka spirytusu
- olej do głębokiego smażenia
- 2 łyżki cukru
- łyżeczka cynamonu
W misce wymieszać serek, jajka, dodać przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól, spirytus. Wszystko dokładnie wymieszać.
W szerokim garnku rozgrzać olej. Łyżeczką maczaną w wodzie nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć do złotego koloru.
Usmażone pączki przekładać na ręcznik papierowy do odsączenia tłuszczu. Jeszcze ciepłe obtoczyć w cynamonowym cukrze.
smacznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńi tak było.
UsuńJakie ładne, takie malusieńkie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń