Jajka faszerowane buraczkami i awokado
Prosta, szybka i efektowna przekąska z jajek na Wielkanoc. To jajka nadziane marynowanymi buraczkami i awokado. Ja dałam swoje domowe buraczki, ale wy możecie użyć kupnych. Ważne by je odsączyć, inaczej zalewa zabarwi jajka. Takie jajka będą ciekawą odmianą popularnych, znanych farszów.
Jajka faszerowane buraczkami i awokado
- 6 jajek
- buraczki marynowane tarte (u mnie domowe)
- 1/2 awokado
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i odciąć wierzchołek. Buraczki odsączyć. Awokado bardzo drobno pokroić. Wymieszać buraczki z awokado. Na jajka nałożyć porcję farszu. Udekorować zieleniną np tymiankiem.
tak, bardzo podoba mi się takie nadzienie :)
OdpowiedzUsuńdziękuje bardzo.
Usuńświetnie wyglądają. Wesołych Świąt!
OdpowiedzUsuńdziękuje wzajemnie.
UsuńCiekawe połączenie. Wyglądają pysznie
OdpowiedzUsuń