Surówka z dyni i jabłka
Prosta, szybka i zdrowa surówka z dyni. Idealna do jesiennego obiadu. Polecam bo dynia to nie tylko pyszne ale zdrowe warzywo, dostępne przecież tak krotko w roku, wiec trzeba je wykorzystać maksymalnie.
Surówka z dyni i jabłka
- 2 szklanki startej na grubych oczkach dyni
- 1 średniej wielkości jabłko
- 6 pomidorów koktajlowych
- biały pieprz
- 2 łyżki śmietany ( gęstej ) lub jogurtu
- sól
- sok z cytryny
- natka pietruszki
Jabłko umyć i zetrzeć ze skórką, skropić sokiem z cytryny. Pomidory pokroić na ćwiartki. Zmieszać utartą dynie i jabłko. Dodać soli i pieprzu do smaku. Wymieszać. Doprawić śmietaną lub jogurtem i ponownie wymieszać. Posypać posiekana natka pietruszki.
Świetny pomysł,może zrobię do jutrzejszego obiadu :) . Ciekawe co moja rodzinka na to ?
OdpowiedzUsuńmoja lubi :)
Usuńwygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńdziekuje:)
UsuńJeszcze dyni nie jadłam w surówce. :)
OdpowiedzUsuńjest zdrowa i pyszna polecam.
Usuń