czwartek, 13 sierpnia 2015

Nadziewane pomidorki koktajlowe

Dzisiejszy wpis to sięgniecie do prehistorii moich zapisków kulinarnych w necie. Zdjęcie tez sprzed 6 lat. Mam nadzieje ze wam to nie przeszkadza i że chętnie taką przekąskę w taki upalny dzień wykonacie. Zapraszam. 



Nadziewane pomidorki koktajlowe
  • pomidorki koktajlowe
  • małe kulki mozzarelli
  • trochę fety
  • kilka suszonych pomidorów z zalewy
  • oregano
  • pieprz

Pomidorki wyżłobić, wyjąć środek, tak by nie uszkodzić. Pomidory suszone drobno posiekać. 2-3 małe mozzarelle drobno pokroić. Wymieszać suszone pomidory, z pokrojoną mozzarellą, rozgniecioną fetą. Doprawić do smaku pieprzem i oregano. Masą nadziać część pustych pomidorków. Pozostałe pomidorki nadziać małymi kulkami mozzarelli i listkiem bazylii. Wszystko skropić oliwą z oliwek.

4 komentarze:

  1. Super pomsył! U mnie cały ogródek zapełniony pomidorkami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. coz może się jednak w tym zestawie przekonasz.

      Usuń