Pasta z makreli z wędzonym twarogiem

Pasta z makreli z wędzonym twarogiem to ostatnio nasz śniadaniowy przebój. Świeżo przywieziona makrela prosto z nad morza (nie ze sklepu) i mój ulubiony serek - wędzony twaróg, który dodaje od niedawna do wszystkiego to świetna kombinacja smaków. Prosta pasta z trzech składników to pyszny dodatek do świeżego chleba, by dobrze rozpocząć dzień. Polecam te pastę na śniadanie, ale także świetnie sprawdzi się jako dodatek, przekąska na imprezie do krakersów czy na obiad do placków ziemniaczanych. ps. Chleb jest z katowickiej piekarni Local Bakery. 

makrela, ryba, twrog, wedzony twarog, sniadanie, chleb, bernika, pasta, kulinarny pamietnik

Pasta z makreli z wędzonym twarogiem

  • 1 makrela wędzona
  • 150 g twarogu wędzonego
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1-2 łyżki majonezu (ja dałam tylko jedną)
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • sól do smaku


Z makreli zdjąć skórę, usunąć dokładnie wszystkie ości. Oczyszczoną rybę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. 

Ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać do makreli razem z majonezem, dokładnie wymieszać. Twaróg rozdrobnić i dodać do masy, do smaku doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, ponownie całość wymieszać. Gotową pastę podać ze świeżym pieczywem. Polecam to pyszne śniadanie, pokochacie te pastę z makreli z wędzonym twarogiem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger