Sałatka z rostbefem
Sałatka z rostbefem to kolejny sposób jak wykorzystać ten soczysty kawałek mięsa, długo pieczony w niskiej temperaturze. Ostatnio była kanapka, dzisiaj jest sałatka. Córka połączyła ulubione swoje składniki, dodała sos vinegrette i wyszła jej kolorowa, pyszna propozycja na kolację. Oczywiście nie musicie się trzymać dokładnie przepisu, dajcie to co lubicie, rostbef pasuje do wielu rzeczy i fantastycznie łączy się z wieloma składnikami.
Sałatka z rostbefem
- rostbef w pieczony niskiej temperaturze (wg tego przepisu)
- awokado
- mix salat
- pomidorki koktajlowe
- kapary
- 3 łyżki wody
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 i 1/2 łyżki białego octu winnego
- 1 łyżeczka musztardy miodowej
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 2 łyżeczki mielonego czosnku
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/4 łyżeczki soli
Rostbef proc na bardzo cienkie plasterki. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki. awokado obrać pokroić w kostkę, kapary duże pokroić na połówki. W misce ułożyć porcje sałaty, na to plastry rostbefu, pomidory, kapary i awokado.
Połączyć wszystkie składniki sosu w słoiku, przykryć szczelnie i mocno wstrząsnąć. Wlać do sałatki, wymieszać.
Ależ kusisz tymi mięsem, widziałam pieczony w całości, pokazałam mężowi i kazał mi zrobić taki sam. Mnie za to bardziej zainteresowała ta sałatka. Jak zrobię takie mięso to dal siebie zrobię sałatkę. Fajnie tu u Ciebie. Pozdrawiam Olga.
OdpowiedzUsuńOj podziękuj mężowi, fajnie że mu mój przepis przypadł do gustu. Pozdrawiam.
UsuńSałatka bardzo smakowita. Wszystko lubię, co w niej podałaś.
OdpowiedzUsuńMilo mi to słyszeć. Pozdrawiam.
UsuńŚwietna sałatka, ależ zjadłabym taki soczysty rostbef. Aga.
OdpowiedzUsuńDzięki, to koniecznie zrób. Pozdrawiam.
Usuń