Racuchy z bananami

Proste, pyszne śniadanie? To racuchy, ale nie z jabłkami tylko bananami. Są równie pyszne, a robi się je jeszcze szybciej, bo ciasto nie musi czekać na wyrastanie. Dzięki dodatkowi budyniu są pulchne, jakby rosły na drożdżach. Polecam. 

banany, placki, racuchy, sniadanie, budyn, bernika, deser, kulinarny pamietnik

Racuchy z bananami
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 budyń śmietankowy lub bananowy
  • 1 jogurt naturalny 250 ml
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 1-2 banany
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania


Jajko, mąkę, budyń, proszek, cukier i jogurt wymieszać w misce łyżką na gładką masę. Banany pokroić w kosteczkę i dodać do masy, ponownie delikatnie wszystko wymieszać.
Na patelni rozgrzać troszkę oleju, łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć małe placuszki na złoty kolor. Gotowe posypać cukrem pudrem.

banany, placki, racuchy, sniadanie, budyn, bernika, deser, kulinarny pamietnik

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger