Surówka z czerwonej kapusty z granatem
Prosta, szybka i pyszna surówka z czerwonej kapusty. Wystarczą 2 składniki, do tego sos i mamy fajne połączenie, idealne do obiadu, do klusek, ziemniaków. Zasmakuje każdemu, jako niecodzienna wersja surówki z czerwonej kapusty.
Surówka z czerwonej kapusty z granatem
- 1/4 główki kapusty czerwonej
- pestki granatu z 1/2 szt.
- sok z 1/2 granatu
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- szczypta białego pieprzu
- szczypta soli
- 1 łyżka octu balsamicznego
Kapustę poszatkować w cienkie paseczki i włożyć do miski. Dodać pestki granatu (unikając białych błonek). Wycisnąć sok z 1/2 granatu, dodać olej, ocet, pieprz, sól. Dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinę, żeby surówka się "przegryzła", a kapusta lekko zmiękła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz