Grzany cydr

Pyszny i rozgrzewający, idealny na słotę, mroź i ogolenie niepogodę. Grzany cydr z miodem, imbirem, cytryną i miętą. Pokochacie go otuleni kocem, wieczorem przed tv czy czytając książkę. Polecam.



Grzany cydr
  • na osobę 250 ml cydru
  • 1/2 plasterka cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • kawałek imbiru (ok 2 cm)
  • kilka listków mięty


Do garnuszka wlać cydr. Dodać cytrynę (wcześniej sparzoną i umytą). Imbir obrać i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do garnuszka. Wszystko podgrzać (nie gotować). Zdjąć z palnika. Dodać miód i listki mięty. Wymieszać. Wlać do szklanki.  


2 komentarze:

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger