Roladki z szynki z jajeczno-czosnkową pastą

Propozycja na wielkanocne śniadanie. Prosta, szybka i pyszna pasta jajeczna zawinięta w szynkę może być mila odmiana dla faszerowanych jajek. Takie roladki wyglądają bardzo apetycznie i tak tez smakują. Tylko niestety zionie się po nich czosnkowym ogniem, ale to tylko lekki skutek uboczny, mimo to polecam. 



Roladki z szynki z jajeczno-czosnkową pastą 
  • szynka np konserwowa albo sopocka ok 12 plasterków
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • natka pietruszki posiekana
  • sol i pieprz do smaku

Jajka posiekać na drobną kosteczkę, lekko rozgnieść. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez. Wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki, sol i czosnek do smaku. Szynkę rozwinąć, na każdy plaster ułożyć po porcji jajecznej masy, zawinąć w rulon. Tak przygotowane roladki podać na świąteczny stół. 


11 komentarzy:

  1. szybka i pyszna przystaweczka!
    nawet na Wielkanoc.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokladnie takie roladki szczegolnie na Wielkanoc

      Usuń
  2. Rewelacyjny pomysł, świetny na przyjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo elegancko wyglądają

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne, moja mama takie robi i jeszcze zalewą galaretką.
    Twoje świetnie wyglądają aż głodna się zrobiłam ..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak galaretka to jest alternatywa ale na śniadanie może być taka wersja.

      Usuń

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger