Roladki z szynki z jajeczno-czosnkową pastą

Propozycja na wielkanocne śniadanie. Prosta, szybka i pyszna pasta jajeczna zawinięta w szynkę może być mila odmiana dla faszerowanych jajek. Takie roladki wyglądają bardzo apetycznie i tak tez smakują. Tylko niestety zionie się po nich czosnkowym ogniem, ale to tylko lekki skutek uboczny, mimo to polecam. 



Roladki z szynki z jajeczno-czosnkową pastą 
  • szynka np konserwowa albo sopocka ok 12 plasterków
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • natka pietruszki posiekana
  • sol i pieprz do smaku

Jajka posiekać na drobną kosteczkę, lekko rozgnieść. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez. Wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki, sol i czosnek do smaku. Szynkę rozwinąć, na każdy plaster ułożyć po porcji jajecznej masy, zawinąć w rulon. Tak przygotowane roladki podać na świąteczny stół. 


12 komentarzy:

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger