niedziela, 2 sierpnia 2015

Jogurtowy deser z lodami, owocami i granolą

Lato to czas owoców, lodów i eserów, szczególnie tych lodowych. Ja uwielbiam smak lodów połączony ze świeżymi owocami, a córka ostatnio polubiła jogurtu w deserach i taki też deser nam ostatnio przygotowała. Połączenie owoców, lodów i jogurtu. Zapraszam.  


Jogurtowy deser z lodami, owocami i granolą
  • duży jogurt naturalny 330 ml gęsty (najlepiej do 1,5 tłuszczu)
  • banan 
  • brzoskwinia lub nektaryna
  • 100 g borówek amerykańskich
  • lody (ulubione)
  • 3 łyżki granoli domowej (musli)

Jogurt włożyć na pół godziny do zamrażalnika. Borówki umyć, brzoskwinie i banana pokroić w kostkę. 
W szklance lub wysokim słoiczku ułożyć warstwy: na dno część granoli, na porcja schłodzonego jogurtu, porcja owoców, lody, posypać granolą, przykryć porcją jogurtu, następnie ponownie granola, lody, owoce i znowu schłodzony jogurt. Wierzch posypać owocami i granolą. 





5 komentarzy: