Pasta z makreli z kaparami i chilli
Mój mąż bardzo lubi pastę z makreli, ale tradycyjna mu się już dawno znudziła, dlatego szukam innych kombinacji smakowych, żeby ją urozmaicić. Ostatnio wykorzystałam do niej kapary i papryczki pepperoni, dzięki czemu uzyskałam całkiem inny, nowy smak. Polecam. Pasta idealna na śniadanie, kolację, czy przekąskę ze świeżym chlebem.
Pasta z makreli z kaparami i chilli
- makrela wędzona
- jajko ugotowane na twardo
- 2 ogórki konserwowe (u mnie domowe)
- oliwki czarne
- 3-4 kapary owoce (duże)
- 1-2 papryczki chilli pepperoni marynowane
- 2 łyżki majonezu
- świeżo zmielony pieprz do smaku
- sól do smaku
Z makreli zdjąć skórę, usunąć wszystkie ości. Oczyszczoną rybę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem.
Ogórki,, jajko, oliwki, kapary, chilli pokroić w drobną kostkę. Wszystko dodać do miski z rybą, wymieszać dokładnie. Dodać majonez, do smaku doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, ponownie wymieszać. Gotową pastę podać ze świeżym pieczywem.
Ogórki,, jajko, oliwki, kapary, chilli pokroić w drobną kostkę. Wszystko dodać do miski z rybą, wymieszać dokładnie. Dodać majonez, do smaku doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, ponownie wymieszać. Gotową pastę podać ze świeżym pieczywem.
Mój mąż tez lubi pasty z makreli, chyba wypróbuję twoje przepis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPolecam, na pewno będzie my smakować.
UsuńZrobione na kwarantanniane śniadanie ;D Pyszne. Polecamy ;D
OdpowiedzUsuńsuper, bardzo się cieszę ze smakowało tym bardziej w takiej sytuacji. pozdrawiam.
Usuń