Czerwona kapusta w mleczku kokosowym
Okazuje się że nie tylko młoda kapusta, ale i czerwona kapusta kocha mleczko kokosowe. Tak, to prawda. Kapusta podkręcona smakiem wina, pomarańczy, octu balsamicznego z dodatkiem mleczka kokosowego to mieszanka wyjątkowo smaczna. Małżeństwo wręcz idealne. Polecam. 
Czerwona kapusta w mleczku kokosowym
- 1/2 główki czerwonej kapusty
 - cebula
 - 1/2 puszki mleczka kokosowego czyli 200 ml
 - garść żurawiny w soku z granatu
 - garść rodzynek
 - 1 łyżeczka mielonego imbiru
 - 1/2 kieliszka czerwonego wytrawnego wina
 - łyżka octu balsamicznego
 - sok z 1/2 pomarańczy
 - sól
 - pieprz
 



Muszę się skusić i wypróbować, ładnie wygląda ;-)
OdpowiedzUsuń