Podsumowanie akcji Gotuj z Julia Child

Przez cały sierpień trwała na blogu akcja Gotuj z Julia Child. Czas na podsumowanie.

W akcji wzięło udział wraz ze mną 8 blogów tworząc 21 cudownych dan z przepisów Julii. Te osoby, które wzięły udział tak jak ja kochają jej kuchnie, odkrywają jej kulinarne sekrety na nowo. Wiem tez ze co niektórzy nawet specjalnie na te okazje zaopatrzyli się egzemplarz książki. Mam nadzieje ze będziecie co jakiś czas wracać do jej kuchni, a ja postaram się aby raz w miesiącu jej jeden przepis nadal się pojawiał na blogu. A za rok spotkajmy się znowu w jej magicznej kuchni.  
Dziękuję bardzo uczestnikom i czytelnikom i zapraszam do przyszłorocznej edycji :)




Gościnne wpisy:

Clafoutis morelowe


Ciasto odwracane z nektarynkami






Pâte brisèe fine i crème pâtissière


Biszkopt genueński z kremem i jeżynami



CIASTO NA NALEŚNIKI WG JULII CHILD


 

Zupa krem z ogórków z purée ryżowym Julii Child











PIPERADE Z KURCZAKIEM WG JULII CHILD



Boeuf Bourguignon



Tarta  z kurkami, boczkiem i rozpływającym się, francuskim serem Camembert

  


 I moje propozycje:

Zupa cebulowo-ziemniaczana



Chowder z kukurydzą



Coleslaw



Sos winegret oraz sałatka na zimno


Klops wg Julii Child



Pizza na kamieniu



Naleśniki z kurczakiem i gorgonzola



Francuski kurczak Dijon




   

Ciasto królowej Saby



6 komentarzy:

  1. już się cieszę na następną edycję i dziękuję za tę bo dzięki Tobie mam książkę i na pewno będę z niej korzystać :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo sie ciesze bo jej rady, triki, przepisy mimo upływu lat sa nadal aktualne.

      Usuń
  2. Fajna akcja, chyba zakupię książkę, czytając Was aż mi żal że jeszcze jej nie mam;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. warto bo książka cenna w jej sprawdzone stare przepisy.

      Usuń
  3. Berniko, ja za rok również się piszę i już się cieszę na samą myśl o tym, że powtórzysz tę akcję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w takim razie nie mam innego wyjścia jak ja zrobić.

      Usuń

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger