czwartek, 28 lipca 2016

Sznycle z indyka pod zieloną panierką

Wczoraj pokazałam wam zieloną panierkę. Dzisiaj możecie zobaczyć do czego jej użyłam, mianowicie do zapiekanych sznycli indyczych. Dzięki temu nudne mięso zyskało nowy wymiar, a szczególnie indycze, które jest jak dla mnie nijakie i często suche. Tym razem było pyszne, panierka z kozim serem dodała smaczku.

indyk, obiad, mieso, natka pietruszki, panierka, ser kozi, bernika, kulinarny pamietnik, dieta

Sznycle z indyka pod zieloną panierką
  • 4 sznycle z indyka
  • pomidor
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • oliwa z oliwek
  • zielona panierka z serem (przepis tutaj)


Sznycle z indyka umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem, papryką, ogólnie ulubionymi przyprawami. Pomidora pokroić na plastry. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą. Mięso ułożyć w naczyniu, na górę położyć plastry pomidora. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec 15 minut. W międzyczasie przygotowywać panierkę


Następnie wyjąć mięso i ułożyć na wierzchu każdego sznycla panierkę. Ponownie wstawić do piekarnika, zapiekać 15 minut.

indyk, obiad, mieso, natka pietruszki, panierka, ser kozi, bernika, kulinarny pamietnik, dieta


2 komentarze: