wtorek, 22 marca 2016

Jajka faszerowane śledziami w occie

Prosta i rzadka spotykana kombinacja, czyli jajka faszerowane śledzikami w occie. Nie wymaga dużo pracy, a dla wielbicieli śledzi może być miłym, smacznym elementem wielkanocnych świąt. Polecam taką pastą nafaszerować jajka, albo zjeść ze świeżym, chrupiącym chlebem.  



Jajka faszerowane śledziami w occie 
  • 6 jajek
  • 2 śledzie marynowane w occie (rolmopsy lub kilka moskalików) 
  • 1/2 awokado
  • 1-2 ogórki konserwowe


  
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i przeciąć wzdłuż na pół. Śledzie odsączyć z zalewy, drobno pokroić. Awokado i ogórki również drobno posiekać. W miseczce wymieszać składniki ze sobą. Na jajka nałożyć porcję farszu. Udekorować zieleniną np tymiankiem.



4 komentarze:

  1. ooo śledzie lubię, wiec to połączenie jest idealne dla mnie.

    OdpowiedzUsuń