tag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post6669913751898498715..comments2024-03-28T19:58:59.885+01:00Comments on Bernika - mój kulinarny pamiętnik: Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuliBernadetahttp://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comBlogger50125tag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-79691963666024605502021-12-12T16:24:43.134+01:002021-12-12T16:24:43.134+01:00proszę :) proszę :) Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-26609660576503616892021-12-10T05:36:49.139+01:002021-12-10T05:36:49.139+01:00Brawo za pomysł. Nie omieszkam wykorzystać 😊Brawo za pomysł. Nie omieszkam wykorzystać 😊Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-24840473393956095392021-09-20T23:38:42.570+02:002021-09-20T23:38:42.570+02:00Ja po rozbiciu kotletów każdy z osobna posoliłem i...Ja po rozbiciu kotletów każdy z osobna posoliłem i popieprzyłem. Tak jak w przepisie przełożyłem cebulą i zalałem świeżym mlekiem 2%. W lodówce spędziło około doby. Z mlekiem nic się nie stało, nawet specjalnie nie osuszałem mięsa, tyle co ociekło. Cebulkę z mleka też wykorzystałem, obsmażyłem na smalcu ze skwarkami i zjadłem razem ze schabowym. Było bardzo smaczne, a mięso faktycznie bardziej soczyste i kruche. Pozdrawiam.Tomasznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-5088277036480350192021-01-10T15:10:30.171+01:002021-01-10T15:10:30.171+01:00wydaje mi się chociaż ekspertem nie jestem, że sól...wydaje mi się chociaż ekspertem nie jestem, że sól dodawało się kiedyś do mleka by to szybciej kwaśniało, a tutaj mleko ma na celu skruszenie mięsa wiec sól mogłaby zaburzyć ten proces, a mleko skwaśnieć. natomiast przed smażeniem dopiero się je przyprawia, czyli sól, pieprz i np czosnek. Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-8247991239923104872021-01-09T21:59:00.814+01:002021-01-09T21:59:00.814+01:00DZIĘKUJĘ !!! MARIA - ANNADZIĘKUJĘ !!! MARIA - ANNAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-68143927560755781302021-01-09T21:54:11.036+01:002021-01-09T21:54:11.036+01:00Wszędzie (No prawie wszędzie)czytam że soli n...Wszędzie (No prawie wszędzie)czytam że soli nie ma w marynacie, bo dodaje się ją dopiero na krótko przed smażeniem mięsa . Dlaczego ? Z góry dziękuję za odpowiedź...<br /> <br /> MARIA - ANNAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-37937083808179870192020-08-20T20:35:42.886+02:002020-08-20T20:35:42.886+02:00Bardzo mi miło że mimo braku talentu kulinarnego t...Bardzo mi miło że mimo braku talentu kulinarnego te kotlety wyszły i smakowały. Pozdrawiam serdecznie. Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-76341105801613861182020-08-17T11:45:43.051+02:002020-08-17T11:45:43.051+02:00Pierwszy raz robiłem kotleta schabowego w żuciu, c...Pierwszy raz robiłem kotleta schabowego w żuciu, całość na tym przepisie i muszę powiedzieć że wyszło bardzo dobre. Bałem się że nie będzie smaczne bo nie mam specjalnego talentu kulinarnego a okazuje się, że przepis jest na tyle dobry że wychodzi smacznie i bez problemu. Wielki dzięki za podzielenie się tym przepisem. Dmowskihttps://infomiasto.eu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-90693791494053983692020-03-31T17:25:10.142+02:002020-03-31T17:25:10.142+02:00schabowy klasyk zawsze najlepszyschabowy klasyk zawsze najlepszykolanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-79841662272040856252020-01-02T22:26:56.802+01:002020-01-02T22:26:56.802+01:00Dziękuje. Dziękuje. Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-24857469905790137962019-12-22T22:45:57.416+01:002019-12-22T22:45:57.416+01:00supersuperAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13089385974342501783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-17627175557489402522019-10-25T20:20:17.823+02:002019-10-25T20:20:17.823+02:00Koniecznie, wychodzą idealnie kruche. Pozdrawiam. ...Koniecznie, wychodzą idealnie kruche. Pozdrawiam. Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-50389234955442422152019-10-25T12:10:58.367+02:002019-10-25T12:10:58.367+02:00Słyszałam o tej metodzie na moczenie w mleku, musz...Słyszałam o tej metodzie na moczenie w mleku, muszę w końcu ją wypróbować, Kasiahttps://autograf-nieruchomosci.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-42926508177953593182019-09-19T14:18:05.841+02:002019-09-19T14:18:05.841+02:00Świetny przepis! Ide do sklepu po wolowinę od dobr...Świetny przepis! Ide do sklepu po wolowinę od dobrowolkich i zabieram się za robotę. Lubię schabowe a wiadomość o tym, że inny sposób ich przyżadznia dadzą mu więcej smaku jest super. Pozdrawiam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04778915357844569896noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-14754476625127911102019-03-03T18:22:23.329+01:002019-03-03T18:22:23.329+01:00o tak dokładnie. o tak dokładnie. Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-16854943163616769562019-03-02T11:32:54.273+01:002019-03-02T11:32:54.273+01:00Nie ma to jak domowe kotlety schabowe, mniami! Nie ma to jak domowe kotlety schabowe, mniami! KurkaNielotkahttps://kurkanielotka.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-15491414005361218522018-01-14T13:06:43.142+01:002018-01-14T13:06:43.142+01:00Padłam 😂😂😂 zgoda!!! Moja babcia zawsze smażyła ...Padłam 😂😂😂 zgoda!!! Moja babcia zawsze smażyła na smalcu i dopóki sama nie zaczęłam wojowac w kuchni i smażyć na oleju (o jej!) to nie mogłam uwierzyć ze to on tak zmienia smak schabowego! Robiłam już kotlety z tego przepisu. Ogień w buzi 🙂 pozdrawiam!Anetanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-88914606096748862322018-01-13T20:20:25.582+01:002018-01-13T20:20:25.582+01:00cóż nie każdemu wszystko musi smakować. przykro mi...cóż nie każdemu wszystko musi smakować. przykro mi ze akurat tobie . Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-20248361042588837402018-01-12T08:06:04.301+01:002018-01-12T08:06:04.301+01:00Nie sa smaczne. Wyczuwalna surowa cebula.Nie sa smaczne. Wyczuwalna surowa cebula.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03589943299542405946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-47566233918240740112018-01-02T15:23:15.606+01:002018-01-02T15:23:15.606+01:00Jeśli pokroimy cebulę w grube krążki, to po odsącz...Jeśli pokroimy cebulę w grube krążki, to po odsączeniu jej z mleka można obtoczyć ją w bułce i usmażyć ;)Klaudekhttps://www.blogger.com/profile/04324206642783045876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-44432265224127500832017-11-09T16:34:40.121+01:002017-11-09T16:34:40.121+01:00można ale po co? one wystarczająco skruszeją przez...można ale po co? one wystarczająco skruszeją przez kilak godzin. poza tym mleko, cebula i mięso tak długo trochę bym się bała.Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-40275408326067683842017-11-07T18:31:33.254+01:002017-11-07T18:31:33.254+01:00A można dłużej trzymać kotlety w mleku z tą cebulą...A można dłużej trzymać kotlety w mleku z tą cebulą, gdzieś kiedyś czytałem, że 72 godziny?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07417304323480347116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-47049174820713794532017-08-25T12:10:17.438+02:002017-08-25T12:10:17.438+02:00Można wypić...Można wypić...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-25780016937640249372017-08-25T12:09:14.545+02:002017-08-25T12:09:14.545+02:00Pięść kurczaka? :-DPięść kurczaka? :-DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-11751455782205621872016-12-13T21:15:31.990+01:002016-12-13T21:15:31.990+01:00hmm ciekawe skąd pani wie jaki aromat ma spocony k...hmm ciekawe skąd pani wie jaki aromat ma spocony knur? Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.com