tag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post2914319897800693996..comments2024-03-26T08:50:39.653+01:00Comments on Bernika - mój kulinarny pamiętnik: Tort OperaBernadetahttp://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-38253782003154776122022-12-23T01:08:40.111+01:002022-12-23T01:08:40.111+01:00A czy można zrobić biszkopt w jednej formie, a pot...A czy można zrobić biszkopt w jednej formie, a potem przeciąć na 3 części?Aniahttps://www.blogger.com/profile/06425666820602450079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-59843745978853525682013-06-20T21:33:43.184+02:002013-06-20T21:33:43.184+02:00coz nie jestem z wykształcenia cukiernikiem, orygi...coz nie jestem z wykształcenia cukiernikiem, oryginalnego tortu nie miałam przyjemności jesc, zrobiłam wszsystko zgodnie z opisem ale skoro moj jest taki nieudany to prosze pochwalić sie swoim chętnie nauczę sie czegoś od "anonimow". Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-3507169319270218782013-06-20T07:16:31.030+02:002013-06-20T07:16:31.030+02:00Sorry twój tort wygląda jak zwykły tort,a nie jak ...Sorry twój tort wygląda jak zwykły tort,a nie jak opera. Gdzie ciemne cieniutkie bezy z migdałami i orzechami? Jadłam prawdziwą operę,a twoje ciacho to zupełnie inne ciasto.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-58138106919657132312012-09-28T12:58:32.013+02:002012-09-28T12:58:32.013+02:00bardzo apetyczny i zachęcający:) musze spróbować j...bardzo apetyczny i zachęcający:) musze spróbować jak tylko będe mieć więcej czasu. Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-43938493306748160922011-10-01T10:32:05.727+02:002011-10-01T10:32:05.727+02:00piękny!piękny!asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-62690358948223336232011-09-30T22:16:43.629+02:002011-09-30T22:16:43.629+02:00Dzieki, fakt efekt całkiem przyzwoity jak sobie pr...Dzieki, fakt efekt całkiem przyzwoity jak sobie przypomne ile mi to zajeło czasu.<br /><br />Co do polewy to tez robie ją tylko z czekolady i śmietanki i trochę żelaty zeby byla błyszcząca ale tym razem trzymałam się ściśle przepisu a tam bylo masło.<br /><br />Aleksandra, dziekuje za wskazówki nastepnym razem postaram się tak własnie zrobić z polewą i zobacze czy wyjdzie mi gładka.Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-6689730102364479702011-09-30T16:58:29.212+02:002011-09-30T16:58:29.212+02:00Jak dla mnie wygląda oszałamiajaco:) chetnie go up...Jak dla mnie wygląda oszałamiajaco:) chetnie go upiekę któregoś dnia:)Jolanta szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-74107807338407502532011-09-30T14:59:55.606+02:002011-09-30T14:59:55.606+02:00Pysznie śliczny Twój torcik i w takim pysznym alce...Pysznie śliczny Twój torcik i w takim pysznym alcencie kończę i pozdrawiam.dariaannahttp://dariaanna.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-6710912145549658842011-09-30T10:10:02.582+02:002011-09-30T10:10:02.582+02:00Z polewą i pękaniem to kwestia gustu. Jeżeli dodam...Z polewą i pękaniem to kwestia gustu. Jeżeli dodamy śmietany zamiast masła, to polewa nie będzie pękała, ale też będzie miała już inną konsystencję, a ja np. lubię czasem właśnie taką bardziej chrupiącą otoczkę.gosiuwkahttp://www.blogotowanie.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-91422434521296827962011-09-30T08:10:27.711+02:002011-09-30T08:10:27.711+02:00robi wrażenie :)robi wrażenie :)zauberihttp://niebieskapistacja.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-25132509996532022702011-09-30T07:18:56.670+02:002011-09-30T07:18:56.670+02:00Moim zdaniem polewa jest lepsza jak zamiast masła ...Moim zdaniem polewa jest lepsza jak zamiast masła do czekolady dodamy śmietanę 30%nie pęka<br /> ładnie się rozprowadza i kroi!:)Tort jest pięknyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-4817951106963903852011-09-30T06:35:52.761+02:002011-09-30T06:35:52.761+02:00Królewski tort :D Wygląda doskonale.Królewski tort :D Wygląda doskonale.slyvviahttps://www.blogger.com/profile/09044844568837609294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3350122799933124829.post-4618096574492532292011-09-29T23:14:24.093+02:002011-09-29T23:14:24.093+02:00Cześć :) Na polewę jest sposób - nie rozprowadzasz...Cześć :) Na polewę jest sposób - nie rozprowadzasz jej łyżką ani nożem. Kładziesz ciasto na duży talerz. Lejesz polewę na środek ciasta. Podnosisz talerz z ciastem i lekko przechylasz na różne strony - rozprowadzasz polewę po cieście. I tyle :). Łatwo, przyjemnie i bez zacieków :). Pozdrawiam!Aleksandra Rybinskahttps://www.blogger.com/profile/04257068535070758651noreply@blogger.com