Jajka z rzeżuchą

Proste klasyczne jajka, czyli farsz z żółtka, majonezu z dodatkiem posiekanej rzeżuchy. Nie potrzebujecie nic więcej, by zaserwować jajka eleganckie, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Na wielkanocnym stole będą idealnym dodatkiem do śniadania.

jajka, wielkanoc, rzezucha, sniadanie, bernika, kulinarny pamietnik


Jajka z rzeżuchą
  • jajka (6-8 szt)
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • rzeżucha
  • sól
  • pieprz


Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przeciąć na pół wzdłuż. Rzeżuchę posiekać drobno. Delikatnie wyjąć żółtka ze środka białka. Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą na gładką masę. Dodać rzeżuchę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Białka napełnić farszem. Ułożyć na półmisku,  posypać rzeżuchą.  

jajka, wielkanoc, rzezucha, sniadanie, bernika, kulinarny pamietnik

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger