piątek, 3 marca 2017

Warsztaty House of Asia

28.01.2017r. na zaproszenie House of Asia w siedzibie De Care miałam przyjemność spędzić sobotę w Warszawie i kosztować pysznej kuchni tajskiej po czujnym okiem prawdziwego tajskiego mistrza. Zgłębiać tajniki kuchni i kosztować, próbować, testować.




Pod czujnym okiem Mistrza Pong Aroonsang z innymi blogerami Głodny Świata, Szczypta Smaq przygotowywaliśmy kilka tradycyjnych dań kuchni tajskiej. Było pysznie, egzotycznie i niezwykle miło. Poznałam ciekawych ludzi i wróciłam z całą masą wrażeń.







Mam tylko nadzieję, że nauka nie poszła w las i to czego tam się nauczyliśmy będziemy potrafili odtworzyć w domu, bo kuchnia tajska jest niezwykle pyszna, zdrowa i wcale nie taka trudna jak się nam wydaje. Dziękuje za możliwość spędzenia miłego i smacznego dnia.  




Przygotowaliśmy smażony ryż,



pad thai,



zupę tom yum kung,



curry z kurczakiem,




pikantną doratę





i deser kokosowy z quinoa.


Jak widzicie wszystko dokładnie spisywałam, obserwowałam i dzielnie pomagałam mężowi, bo to on wiódł pierwsze skrzypce w naszym gotowaniu.






Na koniec mistrz poczęstował nas najbardziej śmierdzącym owocem świata durianem. Ma specyficzny zapach ale w smaku nie jest zły.




Na koniec oczywiście pamiątkowe zdjęcia z Filipem czyli Głodny Świata




i mistrzem Pong Aroonsang




oraz z całą ekipą.



A na koniec jako że miałam przyjemność wygrać konkurs House of Asia "Przekrocz próg tajskiej kuchni" została mi wręczona główna nagroda. W związku z tym nie pozostało nam nic innego jak zaplanować naszą własną podróż do Tajlandii.


Zdjęcia udostępnione dzięki uprzejmości House of Asia. 

1 komentarz: