piątek, 18 marca 2016

Jajka faszerowane buraczkami i awokado

Prosta, szybka i efektowna przekąska z jajek na Wielkanoc. To jajka nadziane marynowanymi buraczkami i awokado. Ja dałam swoje domowe buraczki, ale wy możecie użyć kupnych. Ważne by je odsączyć, inaczej zalewa zabarwi jajka. Takie jajka będą ciekawą odmianą popularnych, znanych farszów.  


Jajka faszerowane buraczkami i awokado

  • 6 jajek
  • buraczki marynowane tarte (u mnie domowe
  • 1/2 awokado


  
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i odciąć wierzchołek. Buraczki odsączyć. Awokado bardzo drobno pokroić. Wymieszać buraczki z awokado. Na jajka nałożyć porcję farszu. Udekorować zieleniną np tymiankiem.



5 komentarzy: