Kotlety indycze mielone z grilla

Ostatnio pokazywałam wam sałatkę z ziemniaków i bobu. Dzisiaj możecie zobaczyć, że sałatka ta była podana z kotletami indyczymi z grilla, na którą was serdecznie zapraszam. Zdrowe, pyszne, szybkie i proste w przygotowaniu. Idealny letni obiad.


Kotlety indycze mielone z grilla 
  • 500 g mięsa mielonego indyczego
  • zielona cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka kopiasta musztardy francuskiej
  • 2 łyżki ajwaru
  • sól do smaku
  • pieprz świeżo zmielony
  • natka pietruszki
  • ¼ łyżeczki kuminu

Rozgrzać grilla np. elektrycznego. Cebulkę bardzo drobno posiekać. W misce połączyć mięso mielone, posiekaną drobno cebulę, natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, ajwar, musztardę, sól, pieprz, kumin, wymieszać dokładnie na jednolitą masę i uformować mokrymi rękoma kotlety.

Ułożyć kotlety bezpośrednio na grillu albo na tacce aluminiowej i usmażyć je obracając z każdej strony. Podałam z sałatką z ziemniaków, bobu i rzodkiewki. 


1 komentarz:

  1. Mięsko zapewne pyszne, ale ten bób w sałatce wygląda extra:-)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger