Gulasz z piersi, kremowego serka z puree fasolowym

Kolejny pomysł na szybki obiad, którego urozmaiceniem jest dodanie nowego produktu jaki pojawił się na rynku, czyli białka z jajek kurzych firmy Newella.  Obiad to połączenie piersi, suszonych pomidorów, fasoli, białka i serka kremowego. Całość mega apetyczna wyszła. Zapraszam. 



Gulasz z piersi, kremowego serka z puree fasolowo-serowym

mięso:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 50 g białka z jajek kurzych Newella klasyczna
  • 4 płaty suszonych pomidorów w oliwie
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • 3 łyżki serka kremowego tapas
  • ząbek czosnku
  • szczypta tymianku
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
puree fasolowe:
  • puszka białej fasoli
  • 75 g serka kremowego tapas
  • 2 łyżki mleka
  • szczypta mielonego chili
  • 50 g białka z jajek kurzych Newella klasyczna
dodatkowo:
  • oliwa z oliwek albo dobrej jakości olej  rzepakowy z pierwszego tłoczenia 
  • grzanka


Piersi umyć, pokroić kostkę, posypać solą i pieprzem. Białko z jaj kurzych pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać. pomidory pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać  2 łyżki oliwy ze słoiczka z suszonych pomidorów. Dodać piersi i czosnek, wszystko podsmażyć. Podlać bulionem, dodać suszone pomidory, tymianek, dusić 5 minut. Następnie do sosu włożyć serek, dokładnie rozprowadzić go w sosie. Na koniec dodać kawałki białek. Delikatnie wymieszać.
Do malaksera dodać fasole i mleko, zmiksować, dodać serek, pieprz ponownie zmiksować. Doprawić do smaku chili.
Osobno w tosterze albo na patelni podgrzać kromkę bagietki na grzankę.
Na talerzu ułożyć porcje puree, polać gulaszem, z boku ułożyć grzankę, wszystko skropić oliwą lub olejem.


Gotuj z Newellą

3 komentarze:

Copyright © 2016 Bernika - mój kulinarny pamiętnik , Blogger