piątek, 26 kwietnia 2013

Czas na rybke - rekina


Czas na rybkę i to nie byle jaka bo rekina:) tak dokładnie nie przesłyszeliście się. Jakiś czas temu można było kupić w pewnej sieci sklepów takie steki, a ze ja lubię nowe smaki i eksperymenty to steki zagościły w naszej lodowce, a potem na patelni. Bardzo łatwo się je przyrządza, a smak jest inny od wszelkich ryb. Coś pomiędzy kurczakiem a ryba, mięso lekko słodkie, przyjemne w smaku. Mi smakowało. A wy skusilibyście się? 



Steki z rekina
  • 4 steki z rekina
  • łyżki oliwy z oliwek
  • świeży tymianek, posiekany
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego 
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • sok z cytryny

Wymieszać składniki marynaty z wyjątkiem steków. Do marynaty włożyć steki i odstawić na 1/2 h. Rozgrzać patelnię grillową, posmarować ją oliwą. Umieścić steki rekina na patelni i zmniejszyć temperaturę do średniej. Piec przez 4-6 minut z każdej strony. Podałam z frytkami, sałatą ze szpinaku, papryki i kiełków rzodkiewki.



6 komentarzy:

  1. stek z rekina smakuje wyśmienicie:) mam takie same odczucia smakowe jak ty:)

    OdpowiedzUsuń
  2. u mnie leży czeka :) na wenę

    OdpowiedzUsuń
  3. wow! ciekawa jestem tego smaku :)

    OdpowiedzUsuń