czwartek, 17 lutego 2011

Bagietka czosnkowa

Po co kupować mrożone gotowce jak można zrobić własne.. i to o wiele lepsze...   



Bagietka czosnkowa 
  • 1-2 bagietki (takie krótsze) lub bułki paryskie
  • 8 łyżeczek masła
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka czosnku niedżwiedziego
  • drobno starty ser

Masło utrzeć z przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Dodac zioła np natkę. Ja dałam łyżeczkę czosnku niedzwiedziego. Bagietkę ponacinać w 7-8 miejscach ale uważać zeby nie przeciąć bułki do końca. W każde nacięcie nożem wsmarowac masło czosnkowe. Z wierzchu posypać drobno startym serem (ja uzyłam tartego typu parmezan i posypałam jeszcze czosnkiem niedzwiedzim). Zapiekać w 200st w piekarniku ok. 8-10 minut aż wierzch się zarumieni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz